Total Pageviews

6 April 2014

Data Guru Penyayang

Catuan air fasa dua,
Akhirnya kena juga
Hari ni bermula

Yeah..hari cuti. Key in data..hmmm tak tauler camna boleh jadi macam ni. Punyala pelbagai data yg nak kena masukkan dan dateline 30 Mac dan kami mengisi mengikut format tahun lepas. Tetiba bila pergi meeting hari Khamis lepas tgk kaunselor Zon lain pegang format data yg perlu dihantar by end Mac hari tu dengan format yg baru dan surat siaran dari JPWP sendiri...mcm mana tu?
Well...good answer is semua sekolah menengah di Zon Pudu tidak mendapat langsung surat tersebut rupa rupanya so the best solution??...buat semula ye..buat semula. Kesilapan yg sudah tentu tidak disengajakan oleh pegawai atasan cuma kami la yg kena buat balik slow and steady ye ....hopefully pihak PPD maupun JPWP tak kerah nak cepat pulak. Sempat saya ambik pic setiap salinan format baru dahla mengenai 4 program data yg perlu di key in dan sebarkan kat whatsapp group GURU KAUNSELING PUDU..dan seperti yg dijangka mulala masing masing start asking why ..why...Okey esok meeting Zon  akan dapat hardcopy dan surat arahan yg dateline 30 Mac lalu .so sementara tunggu esok bila lak nak key in dgn peak of the week minggu depan so apalagi hari ni mengadap laptop taip format ikut gambar yg saya tangkap dan buat pelan pelan yer..sabar..sabar..lalalalalalalalalalalala.


No comments: