25 February 2014

Mesyuarat Agong MGKKL

Slot pertama
Seminar Peningkatan Profesionalisme
Guru Bimbingan Dan Kaunseling WPKL

Hari ni kursus di Auditorium JPWPKL. Selepas perasmian, slot bermula dgn Mesy Agong Majlis Guru Kaunseling Kuala Lumpur. AJK  dibubarkan dan perlantikan baru dibuat.
Selaku pengerusi guru kaunseling Zon Pudu, saya automatik menjadi AJK untuk MGKKL. Carta organisasi induk berubah sewaktu pencalonan AJK.  Hasil cadangan saya mencalonkan Kak Katinah our previous pengerusi Zon Pudu selaku Naib Pengerusi MGKKL dan Naib Setiausaha Hashifah Amani mendapat sokongan ramai. Ahli Zon Pudu seperti Nabira dilantik sebagai Setiausaha dan Naib Bendahari Kak Shamsena. Pengerusi masih lagi Tn Hj Radzaki yg mendapat sokongan ramai. Di Kuala Lumpur ni semua guru bimbingan dan kaunseling menjadi ahli kepada MGKKL. Last mesy agong 4 tahun lepas, then sorang sorang berpindah dari Setiausaha hingga ke Bendahari. Mujurla tahun 2012 dan 2013, projek peringkat negeri diagihkan kpd Zon untuk dijalankan secara bergilir gilir mengikut program.
Hopefully dengan barisan AJK Induk  MGKKL yg baru ini dpt melancarkan aktiviti dan membincangkan masalah guru kaunseling diperingkat KLCA untuk dibincangkan dan diberi usul.

 

Telegram Channel