20 February 2017

Penjenamaan: Unit Kaunseling Abad Ke 21
Terima kasih kepada YDP PIBG iaitu En Romzee yg sudi hadir untuk pelancaran program penjenamaan UBK. Sebagai penaja utama yg memberikan dana kepada UBK untuk menaiktaraf bilik UBK dgn internet yg laju dan sebuah komputer. Boleh rujuk kertas kerja dgn klik link di bawah. 


Terima kasih  Insp Kassidy selaku Pegawai Perhubungan Polis untuk sekolah dan barisan pentadbir terutama pengetua yg merasmikan program ini dan  PK HEM Pn Chong Moi Lian yg memberikan sokongan yg baik kepada pasukan kaunselor sekolah. 

Penjenamaan unit kaunseling dengan perkhidmatan kaunseling abad ke 21 merupakan signifikan untuk UBK SMK Cheras yg merupakan sekolah tunggal di Malaysia yg mempunyai sistem pengurusan dan perkhidmatan menggunakan sistem. Dari sistem dashboard kaunselor sekolah untuk memudahkan kaunselor akses dan key in data .
hinggalah ke

Tarikan terbaru di Bilik @ubkcherasian 

'One Stop Centre Transit e-Klien' - yang menyediakan perkhidmatan bimbingan dan kaunseling abad ke-21 secara atas talian. 

Murid boleh menjalankan penerokaan kendiri secara self service melalui sistem e-klien.  Selain itu murid juga boleh menetapkan tarikh temujanji dan berkongsi dengan kaunselor pilihan mereka secara atas talian.

Terdapat 4 buah komputer yang mempuyai talian internet secara percuma. Murid juga boleh menggunakan Sistem e-Klien di rumah dengan menggunakan telefon pintar  atau apa-apa jua peranti internet.  

Jom layari SISTEM e-KLIEN: eklien.blogspot.com

Love my work
Love my team


Terima kasih Aliff 
Naib Pengerusi PRS atas bacaan doa


PRS sedang mengedarkan buku program


Ucapan perasmian pengetua


Pelancaran outreach jenama UBKPRS selaku model yg memegang tab, handphone dan komputer untuk
memperkenalkan e klien kpd 
semua warga sekolah


PRS bergerak ke barisan kelas untuk
outreach sistem eklien


PRS mengendalikan sepenuhnya 
majlis ini 

Perasmian One Stop Centre

 

Telegram Channel