25 May 2025

Bengkel Bina Modul Intervensi Pend STEM

20hb selepas je coaching GBK Pudu di Kolej IJN KL, saya rushing ke SSTP Di Permaisuri, Cheras dalam Zon Pudu. Mujur juga dalam kawasan satu daerah  program peringkat kebangsaan 3 hari . 

Kami mendengar taklimat mengenai latar belakang , hasrat KPM terhadap bengkel kerja ini utk membantu lebih ramai enrollent murid dlm kelas aliran STEM dan intervensi sesuai agar kekal pilih aliran STEM di ting 4 dam kekal juga selepas SPM agar tiada murid cicir STEM dari kelas awal STEM. 

Hati pertama lagi slot kedua saya bentang amalan terbaik STEMpathy. Cuma ada elemen intervensi yg ditarik seperti One Sheet Profiling yg skan dijadikan modul utk Memuouk STEM. 

Kami pada hari kedua mula membina modul, Modul yang dibina dari empat kumpulan dan dibentangkan untuk sesi brain storming  khusus untuk menengah rendah dulu dari ting 1 hinga 3 dulu. 

Hari ketiga pemurnian bahan, editan dan susun modul. 

Semoga dipermudahkan urusan



 

Telegram Channel