Total Pageviews

4 March 2014

Sistem Pengurusan Kualiti : Kaunseling

Jerebu ..
Sakit mata, dada & hidung
Well esok kena cari mask.

Hari ni mesyuarat tentang pengurusan kualiti. Tak sure kalo kat tpt lain pun buat stail yg sama sebab kat sek ni pun baru tahun lepas laksanakan. Saya dilantik selaku pengurus kualiti 08 iaitu pengurusan bimbingan dan kaunseling. Sek yg amalkan spsk ni mmg kena jaga betul semua dokumen dan sistem fail ikut spsk. Yg paling haru bila tahun ni kena pakai borang lain sbb di footer borang catit 2014. Tahun semasa so dokumen lama apalagi buang ler atau kitar semula. Bertindak selaku PK 08 bersendirian tanpa rujukan mmgla syok sendiri. Penyelaras kualiti sekolah dah brief tapi kena paham paham la..bab pengurusan kaunseling, penyelaras pun tak sure nak briefing camne dan tunggu taklimat dari PPD sendiri yg entah bile sedangkan akhir April semua dokumen dah siap untuk pemantauan audit luar. Tahun lepas sewaktu  pemantau dtg melawat spsk hanya fail PBS psikometrik dan fail induk UBK yg dibawa mengadap pemantau. Semua borang UBK yg pelbagai tu tak pun dipantau..so tak sure betul ke tak cara buat. Well nampaknya kenala gi sekolah kawan kawan yg dah lama terpilih untuk spsk ni untuk rujukan. Bukan ape...mudah nak setting awal awal jika ada yg salah kalo nak tunggu betulkan time audit luar nak datang mmgla haru nanti.
 

No comments: