29 April 2020

Skrip Ke Skrin: Rancangan Via KaunselorNamanya peluang dan rezeki... apabila Jumaat lepas team 1 untuk Slot Info Kaunseling di bawah BPSHb ke Bukit Kiara untuk mendengar taklimat bagaimana penerbitan dijalankan dan tugas yg terlibat sama ada penulis skrip, pereka grafik dan voice over. 

Kemudian 5 org GBK yang ada pada ketika itu diminta menyertai BPSK pula utk rancangan Via Kaunselor dan 5 slot diperuntukkan untuk GBK. Selebihnya adalah slot kaunselor kaunselor BPSK KPM. Maka dari job penulis skrip Info Kaunseling dapat job lain juga utk slot BPSK Rancangan Via Kaunselor. 

 Yang ini memang sendiri pilih tajuk. sendiri buat editing selepas dinilai. sendiri jadi artis dan sendiri pilih grafik. Mcm mcm pengalaman belajar benda baru...redah je. Maklumlah musim pkp try cari yg lebih berkaliber berada di luar kawasan dan ada yg sudah mempunyai komitmen lain sedangkan Isnin ni nak kena ke KPM dah. 

Maka dari Isnin hingga Rabu berulang alik saya ke BPSK KPM. 


Day 1
Taklimat Rancangan Via Kaunselor di BPSK KPM 

Penilaian skrip oleh panel dan membetulkan skripDay 2
Murnikan skrip bersama sama team 5 GBK dan En Pilus..dan mulakan latihanDay 3: Masukkan grafik pada skrip dan present untuk keselarasan skrip dan grafik di hadapan panel Diajar cara presentation depan kamera


Happy birthday Afiqah 28.4.2020
Brownies kit kat and badam yummy
Fasa 4 PKP bermula....29.4.2020

 

Telegram Channel