3 May 2019

Hari Guru Cherasian 2019: Tema Retro
 Tema Retro seronok tengok cikgu cikgu yang sporting menghidupkan tema retro ni. Tahun ini Unit Bimbingan Kaunseling seperti setiap tahun menguruskan kek untuk guru guru. Dari pagi team PRS Ting 5 membantu pengurusan kek di tapak perhimpunan.
Kek dipotong dan diagih agih di kiri kanan dan di tengah pentas untuk semua guru dapat menyertai aktiviti memotong kek dan bergambar kenangan. PRS menyuap kek kepada guru guru dan aktiviti makan kek secara santai selama 10 minit dgn alunan lagu retro yang menghiburkan.

Macam macam gaya PRS menyuap kek pada guru guru mereka. Terima kasih kepada yang sporting membenarkan kek disuap ke mulut..:) 
Dua org ni exstudent saya sibuk juga nak suap cikgunya
Wow dapat suap diva always best dress time Hari Guru
tempat ketiga dan keempat best dress


Setelah itu bergegas ke dewan untuk aktiviti mengendalikan permainan guru di dewan. Bersama team PRS ting 4 pula kami guru guru kaunseling bersedia untuk persediaan permainan.
Setelah guru guru membuat persembahan dan rehat makan secara pot luck di bilik guru, bersambung dgn aktiviti permainan.
Kami mengadakan 4 stesen dgn 8 pembahagian kumpulan. Setiap kumpulan  mengandungi 11 orang ahli.
Stesen Musang Berjanggut di mana setiap kumpulan perlu mengambil bahan bahan campuran biji dan kekacang serta cili kering secara berpasangan selama 2 minit dan markah akan dikira mengikut jenis campuran yg berjaya diasingkan.
Stesen Gelek Gelek Sayang di mana buah kelapa digelekkan untuk menjatuhkan tin susu. Pemenang berdasarkan jatuhan tin susu terbanyak.
Set kumpulan 1A 1B  2A 2B bertanding sesama mereka manakala set kumpulan 3A 3B 4A 4B bertanding sesama mereka.
Pemenang berdasarkan pengiraan markah bagi dua permainan tersebut.

Jom makan dan makan
Happy tummy..balingan gelek sayang terbaik

balingan gelek sayang terbaik


Johan best dress 

 

Telegram Channel