Total Pageviews

11 March 2014

Bengkel Minda Sihat

Bad news
Then good news
At the same time!

Hari ni Bengkel Minda Sihat dijalankan juga walau without bajet dari Klinik Kesihatan mcm tahun lepas. For me..bajet doesnt matter yg penting pengisian . So this year buat kat sek jer..sah sah tskyah keluar bajet mkn utk student. Time rehat diaorg mkn macam biasa di kantin. Program bermula pukul
7.30 dengan pendaftaran pelajar..
8.00 Ice breaking
8.30 ceramah dari Dr Nazeerah Halil
          KK Cheras
9.30 Latihan teknik pernafasan
9.50 IDEAL teknik mengurangkan stress
          berpusatkan masalah
10.15 Pembentangan kumpulan
           berdasarkan model IDEAL
11.00 Rehat
11.20 Kaunseling kelompok
12.45 Bersurai
Seramai 58 orang yg terlibat dengan bengkel ni..dari pelajar yg mendapat saringan minda sihat teruk dan sangat teruk sehingga kepada ahli PRS. Yang menariknya tentang Klinik Kesihatan Cheras ni ialah Staf yg komited dengan program ni maka kami pun ikut rentak. Ditambah pulak kami tak berkira dengan bajet yg takde pun kami nak on juga, pihak klinik pula menawarkan kepakaran  maka aktiviti dijalankan juga.

No comments: