Total Pageviews

15 March 2014

Matta Fair - Pakej PRS/ Guru

Selepas 7 jam di PWTC
Sakit kepala berdenyut
Sakit kaki lama berdiri
Sakit perut kelaparan
Sakit badan keletihan
Oh Matta Fair ! 

Tempat yg mmg tidak dilepaskan sepanjang tahun.  Walau bersesak tapi mmg berbaloi. Setiap tahun saya suka tengok pakej student untuk family day PRS, saja cuci mata tengok tempat yang baru dengan pakej yg menarik. Sekurang kurangnya ada idea nak pegi mana. Well menarik pulak pakej Tekam Hot Spring Resort di Sungkai dan Trolak. Tak pernah lagi ke tempat ini. Antara tentatif tempat yg menarik. Saya try cari Eagle Ranch Resort di Port Dickson tapi takde pulak booth dia. Tgk kat web mcm menarik dan rasanya harga pun perghh mesti tinggi kan. Well lepas settle satu hal nanti Tekam Resort e mail dan main harga utk saya..
Then cari pakej utk family trip. Yg tak bestnya semua resort sasaran saya takde pakej utk cuti sek Mac dah full hingga April. Cuti sekolah Mei yg tinggal tapi nak gi mana..haisyy org tgh pikir utk Mac ni. Okey rembat je flyers yg menarik then discuss dgn anak anak which place to go!
Then cari pakej jalan jalan trip untuk guru kaunseling Zon Pudu..this year nak gi Medan. Nak cari bajet RM 800 utk 4h 3m..firefly buat promo dapat harga tu..wow menarik ni. Everything all in. Apalagi nak compare dgn MAS pulak boleh beat tak pakej holiday dia. Buat permohonan ke MAS utk trip 25 orang then nanti bargain harga bawah RM 300 utk tiket flight dan try
Now what? Pakej cikgu sekolah lak..cari yogjakarta. Kebanyakan booth buat ground jer without flight. Bile plus dgn flight naik harga. Tiket air asia masih rm350 paling murah pun bile corner sana sini date. So apalagi...kutip itenary dan nama agensi tour je kat indon. Then nanti observe harga  tiket Air Asia dari semasa ke semasa then grab je bila harga tiket boleh dpt bawah RM 280. Projek ni bukan ramai pun ..so okeyla.
Then cari pakej jln jln with bff our year end trip . Kononnya nak gi new zealand tapi tiket je utk Dis cecah 3k..plus tour utk 8h 7m semuanya 8k gak...hmmmm..kalo tak ambik tour pakai backpack rasanya cecah gak 7k. Well buat alternatif kedua..istanbul aku datang huhu..pergi beberapa booth at last Apple Muslim Tour gak harga yg paling affordable utk 10 hari 7 mlm naik Turkey flight. Byr deposit gak masa tu then okla safe booking utk 6 dis hingga 15 dis.
The end of the day..camnela tak 7 jam dlm PWTC tu.

No comments: