Total Pageviews

15 March 2014

Bengkel Tak Nak Merokok

Appointment sana sini
Telefon lak takda di sisi
Confirm tertinggal camni
Haisyyy....apalah aku ni!!

Hari ni pkl 8.30 - 12.00 tgh hari ada program bengkel tak nak merokok di Klinik Kesihatan Cheras. Untungnya duty di pagar ni ialah kami senang tangkap student yg mmg kami nak diaorang pergi. So student sasaran ada 16 orang dan 5 orang lagi student PRS.
Bengkel yg agak menarik dengan pengisian ceramah dan cabutan bertuah. Well bawa student sasaran ni cikgu takleh nak duduk duduk sangat memandangkan pergerakan diaorg ni yg sgt aktif ke sana sini..:) . Perkongsian pengalaman dengan orang yg berhenti merokok adalah baik tetapi memandangkan peserta adalah student so lebih baik klinik menjemput remaja atau belia yg berjaya berhenti merokok kerana perkongsian pengalaman hari ni lebih kepada warga emas.
Habis ceramah tengok pameran. Apalagi dah biasa mengangkut pamplet utk stok pameran di bilik kaunseling so saya dah terbiasa bermuka tebal mintak kat petugas pameran. Booth yg paling menarik minat saya ialah alat yg mengukur kita ni heavy ke..mild ke or non smoker. Apalagi suruh student beratur dan ukur tahap merokok mereka. Macam macam tahap diaorg ni dapat..dan PRS bagus ye tahap paling rendah dlm non smoker.
Well bila tertinggal phone merangkap kamera tu..apalagi ye pinjam la kamera org lain sebab nak bergambar.

No comments: