8 August 2017

Taklimat Pelaporan Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Menengah 2017

Cuaca yg mendung macam pkl 7 pagi walaupun waktu 10.35 pagi saya drive ke PPW Bangsar Pudu untuk mendengar taklimat pelaporan perkhidmatan bimbingan dan kaunseling sekolah menengah. Data ni tapak yg perlu di key in untuk tahun 2017. 

Semua tapak diperbaharui dan format yg agak baru. Tunggu surat dari JPN untuk layout tapak. Cuma yg ketara tapak data pelaporan Minda Sihat hingga saringan ketiga. Tetapi saringan kedua kita jalankan intervensi. Selepas intervensi , ujian dilakukan dan jika mendapat result teruk barulah di key in untuk saringan kedua dan ketiga. Ujian ini dijalankan pd ting 4 tetapi jika ada murid ting lain yg kita lakukan intervensi yg sama tapi masih teruk ujian dass maka kita perlu key in dalam pelaporan dan nama akan ditaip untuk kementerian kesihatan malaysia.

Bagi data pelaporan DWEN dan Guru Penyayang kita perlu merekodkan tarikh dan aktiviti serta skala pencapaian untuk setiap aktivito yg dijalankan. Jgn lupa gambar aktiviti untuk dimuatkan dalam folder yg lain. 

Bagi LPBK L4 pula, kita perlu ambil kaunseling berfokus dari dua sub kategori. Background biodata guru kaunseling pula, jika master bukan berkaitan dgn kaunseling, tetapi tesis ada kaitan dgn bimbingan dan kaunseling boleh lah key in master kaunseling. Tu penambahbaikan untuk laporan LPBK L4 itu. 

Well...bersedia dari sekarang untuk kutipan data :)


Gerhana bulan
 

Telegram Channel