Total Pageviews

17 April 2014

Sukantara SMK Cheras

Welcome Kak Raudah
Kaunselor Ke 4 SMK Cheras

Hari ni kena duty sukantara. So habis je kursus TOT PPSDM saya rushing ke sekolah. Partner dengan afiqah pulak tu. Well lepas tengok org lumba lari 400m saya terus set tempat lontar peluru untuk student lelaki ting 3. Jadi guru yg mengawasi lontar peluru ialah satu perkara yg agak merisaukan kerana perlu mengawasi pelajar selama 360 darjah. Kena make sure takda pelajar yg berada dekat dengan lontaran dan jarak pelajar juga diambilkira maklumlah semuanya tak profesional so mcm mcm stail lontaran ada yg pernah lontar terkena pokok la..ada yg lontar tetiba terlepas ke kiri kanan la..dan hari ni isu panas bila ada kes pelajar di sebuah sekolah menengah agama di Johor  yg dikejarkan ke ICU sewaktu sukantara lontar peluru. 

Tengah sibuk mengawasi pelajar..tiba tiba hujan turun dengan lebatnya menyebabkan rumah Waja tidak dapat menjalankan sukantara dan akan digantikan esok. 

No comments: