25 February 2015

Program RIMUP Guru Penyayang Sambutan Tahun Baru Cina

Hectic day 
Hectic week

Selaku setiausaha program guru penyayang saya cuba mengatur takwim untuk program mentor mantee tidak diadakan pada hari isnin sahaja sewaktu hari perhimpunan. Boleh juga dilakukan pada hari Rabu iaitu mengambil masa kokurikulum. So inilah aktiviti yg dianjurkan oleh UBK iaitu jamuan RIMUP mentor mantee Guru Penyayang. Kenapa RIMUP? Sebab Rancangan Integrasi Murid Untuk Perpaduan merupakan program wajib dibawah kokurikulum yg mana guru kaunseling selaku AJK. So inilah hasilnya pakej dua dalam satu.
Rushing ke sekolah dari program YPC untuk memastikan semua persiapan program berjalan lancar. Dari aktiviti pembungkusan makanan sebanyak 900 bungkus untuk warga sesi pagi, pengagihan makanan dan  program persembahan berjalan lancar. Macam kenduri rasanya mujur ada kudrat PRS yg aktif untuk membantu perjalanan program. Kami menempah banner, memastikan kelas duduk mengikut seksyen yg ditetapkan iaitu ting 5 di dewan, ting 4 di kantin sebelah dewan, ting 3 di kantin utama. Mentor akan makan bersama mantee masing masing.
Acara persembahan ialah acara yg paling ditunggu tunggu iaitu persembahan sapalele dari 1D, nyayian lagu Cina, persembahan akrobatik, nyayian lagu Melayu dan lagu Thailand. Nyanyian duet lagu Inggeris oleh pelbagai bangsa pelajar. Mencapai objektif apabila melihat student seronok menikmati makan dan acara dalam suasana yg muhibah.
Jamuan makan mentor mantee
Jamuan makan mentor mantee
Jamuan makan mentor mantee
Sambutan hari jadi dan jamuan makan
Persembahan berbilang bangsa
Persembahan pelajar Melayu
Persembahan pelajar Cina
Jamuan makan mentor mantee

 

Telegram Channel