25 June 2015

Pengisian Data eSarana PIBK


Sila ke link berikut untuk format mengisi data tahun 2016 


Entri yang dipost pada tahun 2015 ini , untuk tahun 2015 dan format lama.

Taklimat Rintis Pengisian data eSarana Inisiatif  Perlaksanaan Penglibatan Ibu Bapa Komuniti bagi sekolah - sekolah Zon Pudu  tetapi dijalankan merentasi zon nun jauh di SK Taman Tun Dr Ismail, Bangsar. Terdapat  program yang perlu di key in untuk pengisian data kehadiran ibu bapa dalam aktiviti sekolah iaitu Pendaftaran Tingkatan 1, Hari Orientasi, Mesyuarat Agong PIBG, Penetapan Matlamat, Hari Terbuka Sekolah. Data bilangan pelajar akan diperolehi terus dari data apdm sekolah. Memandangkan guru kaunseling merupakan penyelaras sarana sekolah di JPWPKL ini, sudah tentulah pengetua mengarahkan surat ke guru kaunseling untuk mengisi data key in PIBK ini. 

Yang menariknya bila klik nama student akan tertera nama ibu atau bapa atau penjaga masing- masing. Dan jika sekolah tidak berbuat apa -apa maka nama sekolah akan tertera warna merah sesuatu yang cuba dihindarkan oleh guru yang terlibat. maka hari ini juga data PIBK ini dilengkapkan menerusi
                                                    Klik disini  Data eSarana.


Kata laluan kod sekolah huruf besar dengan P dihujungnya WEB0000P dan
 password huruf kecil pibg.

Tahun ini juga ada format baru dengan tajuk sukarelawan sekolah iaitu jika ada sahaja ibu bapa yang menyumbang bakti dari aspek sumbangan wang atau khidmat kepada sekolah seperti nasihat, bertugas di tempat pendaftaran dan sebagainya dikira sebagai sukarelawan sekolah.
Doa Ramadhan ke 8

Ya Allah berilah daku rezeki berupa kasih sayang terhadap anak-anak yatim dan pemberian makanan serta penyebaran salam dan pergaulan dengan orang-orang yang mulia. Dengan kemuliaan Mu, wahai tempat berlindung bagi orang-orang yang berharap.
 

Telegram Channel