
Pada 20 Februari hingga 23 Februari 2017 yang lalu, PRS Bestari sekolah telah terpilih untuk mewakili sekolah dalam Simposium PRS Kebangsaan di Kem Princess Heliza, Sepang, Selangor.
UBK telah menghantar pengerusi PRS Muhammad Azri Bin Abdullah untuk menghadiri simposium ini. Pihak Unit Hal Ehwal Murid JPWPKL pula telah memilih PRS SMK Cheras bagi mewakili Kuala Lumpur dalam pembentangan amalan terbaik PRS di sekolah.
Saya share di sini amalan terbaik PRS sekolah kami sebagai rujukan. Saya percaya semua sekolah menggerakkan PRS dengan cara yang kreatif dan aktif. Boleh share dengan saya bagi mana-mana guru kaunseling yang berminat untuk membantu memberikan idea kepada guru -guru kaunseling lain bagaimana menggerakkan PRS di sekolah anda dengan cara yang berkesan membantu UBK dalam projek sekolah.
Klik pada link di bawah untuk melihat aktiviti yang menjadi amalan PRS di sekolah yang telah dibentangkan oleh Pengerusi PRS di Simposium PRS Kebangsaan.
slaid power point amalan terbaik PRS
Reminder to renew
lesen lembaga Kaunselor
expired by 25-2-2017..ahaks