Total Pageviews

7 December 2014

Istanbul..Aku Datang

TK 61
Semoga selamat pergi
Semoga selamat balik

Flight seawal jam 11.20 tengah malam. Ready fizikal untuk duduk for a long hours 11 jam..duduk sahaja! 
Ini merupakan kali pertama saya melancong menggunakan perkhidmatan travel agent. Pakej yang kami tempah dari Matta Fair menggunakan agen Apple Vocation  - Signature West. Well apabila menggunakan travel agent memang sangat rilex kami langsung tak buat homework untuk check harga tiket kapal terbang untuk booking, survey hotel atau survey tempat yang nak pergi untuk membina itenary sendiri seperti yang biasa kami sibukkan. 

Dari beberapa hari lepas, tour leader kami Mr Forester Ong telah menghubungi saya dan memberikan breafing yang agak detail tentang apa yang perlu kami lakukan dan email untuk update tentang aktiviti kami nanti. Check in hotel sangat smooth kerana tour leader sangat cekap dan cuba arrange kami mendapat tempat duduk mengikut klik.

Pengalaman pertama menaiki Turkish Airways. Semoga perjalanan selamat pergi dan balik. Beza jarak masa 6 jam lewat dari KL. Boarding flight je dah ready untuk serve kepada kami makan malam. Menu fillet ikan salmon, lemon butter, brocolli and cherry tomato with saffron rice. Dapat sepotong kek juga sour cherry cake.

Untuk breakfast menu seasonal fresh fruit. Orait tekak menolak balik so makan assorted cheese, scrambled eggs, chicken and cheese toast, sauteed mushrooms, roasted tomato and grilled green pepper. Bread and butter. 

Akhirnya selepas 11 jam 20 minit kami selamat mendarat di Istanbul dan sempat melayan movie Blended. How we wish to go Cape Town as our wishlist...huhu Turki pun belum jejak kami dah berangan dalam flight penangan movie Blended.


No comments: