Total Pageviews

16 November 2013

Selamat bercuti ! Rasminya sesi 2013 tamat

Selamat bercuti warga sekolah
Semoga dtg sek nanti
Dengan azam dan semangat baru
Tidak kira pelajar atau guru

Hari ni dengan rasminya cuti penggal persekolahan bermula bagi tahun 2013.
Tahun yg sgt mencabar emosi dan fizikal. Penat dari awal tahun hingga ke hujung tahun dan secara peribadi saya merasakan byk dateline yg tersasar dan disiapkan tanpa kualiti esp bab dokumentasi. Too much program yg ubk run tahun ni..bersilih ganti so skip bab dokumentasi.

Data yg perlu di key in pun macam macam dgn konsep online skrg. 3 major bidang tugas yg ditambah tahun ni ialah ujian pbs psikometrik, ujian dan program minda sihat dan sarana sekolah dan ibu bapa. Dahla jadi ajk dokumentasi sekolah..so yg penting jaga dokumentasi program sekolah je.

Hari ni bukan boleh lagi dikatakan bercuti sbb kena jaga spm dgn status ketua pengawas spm sampai 3 dis. so kesempatan masa yg ada sewaktu paper spm takde, saya gunakn utk train ahli prs dan buat keceriaan ubk dan sudut minda sihat. Then 5 dis meeting pengurusan semula ..then 6 dis everyone can wish happy holiday to me.

Well hari ni buat takwim ubk 2014 dengan penyesuaian 3 major bidang tugas yg ditambah, esp tahun depan saya bertugas dgn jawatan baru pengerusi guru kaunseling zon pudu so program zon pun nak kena run.
Dahla rozi akan bersalin pada mei 2014 which we lack one member.

Hmmmm...saya selalu menyoal diri apakah hikmah tidak dpt menyambung pengajian phd pada tahun ni which is a moment that make me really down early Feb.
Mcm mana la tak down akhir cuti sek 2012 i spent almost two month concentrate struggle draft proposal and apply university with my own money to further study.
Well being rejected without any reason from the university really hurt..and makes me down.
Delay almost 8 years from graduate master makes me too excited to further study coz for me this is suitable year with financial and commitment..coz counseling programme doesnt provide scholar from kpm for the last 2 years.


Then Mac i apply for scholar for full time study under  education psychology for special education. Learn from the past..jgn mengharap sgt dahla kuota tu untuk sorang je dari seluruh malaysia.
Mmg betul kecewa lagi sampai i think i have to press pause button to think about further study.

Hikmahnya..statement pujuk hati la ni.
Sekolah sangat memerlukan aku lagi dgn byk program nak run. Partner agak tidak sihat dan
Jawatankuasa Guru Kaunseling Zon Pudu pulak memilih aku untuk pimpin organisasi pada tahun 2014 /15 tapi aku dah start buat kerja pengerusi dari bulan okt krn pengerusi bersalin dan naib pengerusi cuti tanpa gaji. Kalo plus sambung study maybe stress overdos lagi teruk dari depress dgn huru hara hidup..huhu..

Well kalo itulah hikmahnya...lets press button pause for further study until my inner self whisper otherwise.
                    

No comments: