2 February 2018

Lawatan Kerja: Sistem Fail skpmg2 Kaunseling dan HEM

Salam Jumaat yg berkat
Hari ini AJK Pengurusan diketuai Cik Lee Swee Ching yg merupakan Penolong Kanan Tadbir dan Kurikulum, PK HEM, PK Koko bersama 3 ketua bidang dan setiausaha HEM, setiausaha Kokurikulum, setiausaha Kurikulum dan setiausaha Peningkatan Akademik dan saya selaku ketua kaunselor ke SK Sri Bintang Selatan untuk lawatan kerja menandaaras fail skpmg2. Cara bagaimana sistem fail ini disusun dan fail ditagging.
Saya share fail skpmg2 fail HEM memandangkan unit kaunseling berada di sini. Sekolah sri bintang selatan sudah dipantau oleh pemantau skpmg2 maka pengetua menyuruh barisan AJK Pentadbiran untuk menghadiri lawatan penandaaras memeriksa isi kandungan fail skpmg2 ini dan mendapat pencerahan eviden . Bagaimana memasukkannya.

Kami diberi taklimat segala dokumen dalam fail spsk hanya perlu ditagging dokumen yg mana satu ditulis sbg eviden dalam perlaksanaan skpmg2. Maka nanti fail skpmg2 yg terlibat akan dipantau bersama semua eviden yg ditulis dlm fail asal spsk atau fail lain, buku manual dan sebagainya. Tidak perlu potostat untuk dimasukkan dlm fail penskoran skpmg2 .

Eviden yg ditulis dlm fail yg ditangkap gambar di bawah ini adalah yg lama iaitu sblm teguran pemantau. Cara menulis eviden yg betul sudah ditunjukkan pada entri blog saya yg lalu . Yg lebih spesifik dan menulis tahun semasa seperti Rancangan Tahunan UBK 2018 bukan menulis 'rancangan tahunan' sahaja. Sila klik link  di bawah. Semoga semakin cerah pencerahan hari ini ttg sistem skpmg2.

http://nurhaizachemat.blogspot.my/2018/01/eviden-skpmg2-untuk-pengurusan.html?m=1

Kuch Kuch Hota Hei :)
Layan..

Terima kasih pengurus skpmg2 
SK Sri Bintang Selatan
PENGURUSAN HEM

PENGURUSAN DISIPLINEviden disiplin

Keselamatan

Eviden Keselamatan

Pengurusan Kesihatan

Eviden Kesihatan
PENGURUSAN BANTUAN

EVIDEN PENGURUSAN BANTUAN

PENGURUSAN BIMBINGAN DAN KAUNSELING


Pengurusan Bimbingan Kaunseling

Eviden perlaksanaan. Cara menulis ni sblm ditegur pemantau. Boleh refer kat entri
blog saya cara menulis yg betul 

Pengurusan HEM

Eviden pengurusan HEM

2 comments

Boleh wassalam tak nak tanya MCM2 ni 0016-8985778

Anda boleh bertanya melalui email saya nurhaiza.gksmkcheras@gmail.com

 

Telegram Channel